Czekaj...
Temat: Zrozumieć genevera oraz destylaty jałowcowe
Termin: 19 lutego 2025
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny.
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Aleksander Pelowski - Eastern Europe and Cental Asia, brand ambasador for Lucas Bols. Zwycięzca i finalista wielu konkursów barmańskich w Polsce i na świecie, który od 13 lat zgłębia świat gastronomii i baru. Prywatnie miłośnik estrowych rumów oraz serialu The Office.
Opis:
Zrozumieć genevera oraz destylaty jałowcowe.
Czy jałowiec jest zdrowy dla człowieka?
Co tak na prawdę pił Asterix i Obelix?
Gin czy genever, co było pierwsze?
Czym jest genever i jakie są inne destylaty wykorzystujące jałowiec na świecie?
Na te pytania odpowiemy sobie podczas szkolenia, podczas którego będziecie mieli również okazję spróbować wszystkich dostępnych w Polsce geneverów oraz zrozumieć lepiej kategoryzację ginu, genevera oraz pozostałych jałowcówek.
Lineup:
Bols 21century
Bols Graanjenever
Bols Korenvyn 10yo
Bols The Original
Bols Barrel Aged Genever
Bols Malt Spirit
+ 3 sample prosto z destylarnii ( Maltwijn, Botanical distilate, Juniper distilate )