Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Szkolenie barmańskie II stopnia

Opis szkolenia

Dla kogo? Szkolenie Barmańskie II Stopnia przeznaczone jest dla wszystkich chętnych, nie trzeba mieć ukończonego Szkolenia I Stopnia ani praktyki za barem.

Czas trwania: dwa tygodnie.

Godziny i dni zajęć:

Warszawa: 10 dni.

  • Tryb dzienny: od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-15.00
  • Tryb wieczorowy: od poniedziałku do piątku w godzinach : 16.00-22.00

 

Poznań, Wrocław, Kraków: 7 dni.

  • Tryb dzienny: od poniedziałku do niedzieli w godzinach 8.30-16.30.

 

Szkolenie Barmańskie II stopnia w Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie trwa 7 dni, ale w dłuższym wymiarze godzin codziennie.

Miejsce: Szkolenie Barmańskie II Stopnia organizowane jest w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu.

Szkolenie Barmańskie II stopnia w Warszawie organizowane jest osiem razy w roku.
Szkolenie Barmańskie II stopnia w Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie tylko raz w roku w wakacje.

Cena:
1599zł – szkolenie w Warszawie
2099zł – szkolenie w Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu
(cena całkowita, Szkoła nie pobiera żadnych dodatkowych opłat).

Płatności: Na szkolenie w Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu w celu rezerwacji miejsca wymagana jest wpłata zaliczki w kwocie 500zł.
Do momentu wpłaty zaliczki, zapis na szkolenie traktowany jest jako zapis wstępny (nie gwarantuje rezerwacji miejsca na konkretny termin).
Na szkolenie w Warszawie wcześniejsza wpłata zaliczki nie jest wymagana.

Promocje:

  • Uczestnicy szkoleń barmańskich I stopnia w OSB otrzymują 50zł zniżki.
  • Uczestnicy innych szkoleń w OSB otrzymują 50zł zniżki.
  • Promocja grupowa - dla osób zapisujących się z co najmniej 2 innymi osobami (grupa min. 3osoby) rabat 50zł od osoby. Promocja skierowana jest dla uczestników indywidualnych.

Wybrane promocje nie łączą się.

Materiały: każdy z uczestników w cenie szkolenia otrzymuje 360-stronicową książkę Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana. Plus dodatkowe materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej. 

Zakres szkolenia: Szkolenie barmańskie II stopnia to najbardziej rozbudowane pod względem programowym szkolenie barmańskie w Polsce.

Szczegóły w zakładce program.

Certyfikaty otrzymywane po ukończeniu szkolenia:

  1. Certyfikat Barman II Stopnia OSB w języku polskim i angielskim. Każdy certyfikat posiada unikalny hologram.
  2. Certyfikat Menedżera Baru wystawiany przez HorArt HoReCa Academy Poland.

Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.

Egzamin: praktyczny i teoretyczny (możliwość nielimitowanych "poprawek", bez żadnych dodatkowych opłat).

Zajęcia dodatkowe: każdy absolwent szkolenia w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów ma prawo bezpłatnie uczestniczyć w organizowanych regularnie przez szkołę Warsztatach tematycznych.

Bardzo istotnym elementem szkolenia jest degustacja koktajli i mocnych alkoholi, dlatego w miarę możliwości prosimy o przemyślenie dojazdu na szkolenie tak, aby uczestnik nie musiał po szkoleniu kierować samochodem.

Krótki opis szkolenia:

​   Szkolenie Barmańskie II Stopnia to najbardziej kompleksowe i rozbudowane szkolenie barmańskie w Polsce. Trwa 10 dni, podczas gdy inne szkolenia barmańskie, promowane na rynku jako zaawansowane, to maksymalnie 4 lub 5 dni. Warto więc rozważyć, czy na innych, znacznie krótszych szkoleniach, określanych jako zaawansowane, da się przekazać tak dużą ilość materiału w dwukrotnie krótszym czasie. Zachęcamy też, aby zwrócić uwagę na stosunek ceny do łącznej ilości dni zajęć. Nie sztuką jest wstawić dużo punktów do programu i zachęcająco go opisać, trzeba natomiast uczciwie zapytać, na ile realne jest zrealizowanie go. 

    Nasze szkolenie barmańskie II stopnia przeznaczone jest dla wszystkich chętnych, nie trzeba mieć ukończonego szkolenia I stopnia ani praktyki za barem. Program pozwala zdobyć rozległą wiedzę i poznać wszystkie aspekty sztuki barmańskiej. Często praca w gastronomii wymaga od nas przekrojowej wiedzy i interdyscyplinarnych umiejętności. Szkolenie II stopnia powstało ponad 15 lat temu w odpowiedzi na wciąż rosnące wymagania rynku, przez ten czas program był wielokrotnie rozszerzany i aktualizowany. Na szkoleniu wszystkim omawianym grupom alkoholi towarzyszą profesjonalne panele degustacyjne. Tylko u nas masz możliwość poznać tak szeroki asortyment alkoholi (w naszym warszawskim Centrum Szkoleniowym znajduje się około 1000 butelek) i spróbować wyjątkowych trunków z całego świata. Rozbudowana jest degustacja whisky, niezwykle obecnie popularnej w Polsce i na świecie. 

   Jednak szkolenie to przede wszystkim praktyka (80% zajęć). Uczestnicy przyrządzają i próbują dziesiątki koktajli z wszystkich kategorii, na oryginalnych alkoholach premium. Poznają szeroki przekrój klasyki koktajlowej i najlepiej sprzedające się pozycje w światowych koktajl barach (według Drinks International). Ćwiczą techniki miksologiczne, a także nabywają umiejętności free pouringu (nalewanie składników bez używania miarek barmańskich), ucząc się, jak znacznie przyśpieszyć serwis i uczynić go bardziej atrakcyjnym. 

   Rozbudowany moduł dotyczy produktów „home-made” – tworzenie własnych syropów, kordiałów, infuzji alkoholowych i in. Duży nacisk położony jest tutaj na tak ważną obecnie zasadę „zero waste”, pozwalającą dbać o środowisko i w istotny sposób optymalizować koszty. Pracujemy z nowoczesnymi urządzeniami wykorzystywanymi w miksologii, takimi jak Flavour Blaster, VOM, Perlini, Smoking Gun. Jedyni w Polsce w ramach szkolenia barmańskiego prowadzimy zajęcia z miksologii molekularnej, tworząc pianki, kawior sferyczny, alkoholowe żelki. Sporych emocji dostarcza praca z ciekłym azotem. 

   Oprócz zagadnień ściśle związanych z miksologią uczestnicy poznają także bar od strony zarządzania i otrzymują certyfikat „Manager Baru”. Ta część, organizowana we współpracy z HorArt HoReCa Academy Poland, obejmuje takie zagadnienia, jak: przygotowanie i analiza karty alkoholi pod względem rentowności, wskaźniki beverage cost i food cost, elementy revenue management, kontrakty z firmami alkoholowymi, zezwolenie na sprzedaż alkoholu, podatki i opłaty w gastronomii, formy prawne zatrudnienia, rodzaje działalności gospodarczej w gastronomii, przeciwdziałanie nadużyciom w lokalach gastronomicznych, techniki remanentowe, opodatkowanie i systemy podziału napiwków i wiele innych.

 

Zachęcamy do zapoznania się z pełnym programem Szkolenia, jedynym tak bogatym na rynku!

To nas wyróżnia:

Dzień próbny, ZA DARMO, bez zobowiązań
Czytaj więcej >
Gwarancja braku odwołania
Czytaj więcej >
Giełda pracy dla absolwentów
Czytaj więcej >